• Hjem
  • Faglighed
    • Lykke i Balladegade
    • Pædagogikken
    • Forældresamarbejdet
    • Instagram
  • Praktiske vilkår
    • Normering og pris
    • Åbningstider
      Ledige pladser
      Reservation
      Indskrivning
      Opsigelse
      Huskeseddel
    • Sygdom
    • Søvnpolitik
    • Overgang til børnehaven
  • Galleri
  • Anbefalinger
  • Kontakt

Mit pædagogiske arbejde i Balladegade





Mit fokus er på den nærværende relation. Det betyder bl.a. at jeg prioterer tid til fordybelse og brænder for, hvordan jeg kan tilrettelægge og skabe læringsmiljøer, der giver de bedste muligheder for hverdagslæring.

For mig handler hverdagslæring om at skabe læringsmiljøer, der giver barnet de bedst mulige forudsætninger for at være mest mulig aktiv i egen hverdag, i eget liv. Altså -at støtte dem i at blive selvstændige.


Det giver et godt selvværd og masser livsglæde at være deltagende i eget liv og have en rolle i sociale sammenhænge.


Jeg støtter jeres barns læring via legen.

Legen er øvebane for mange ting, bl.a at knytte venskaber, udvikle sig personligt og udvikle kreative evner via fantasien - alt sammen med mig på sidelinjen værende nysgerrig, støtte følelsen af mod og gå på mod, opmuntre til at prøve igen, - eller sige pyt, hvis noget går anderledes end først håbet.


Samtidig søger jeg at være rollemodel for at der skal være rum til alle følelser, så barnet lærer at håndtere disse hensigtsmæssigt.


I Balladegade sker der en vekselvirkning mellem fri leg og aktiviteter jeg har planlagt.


Jeg holder særligt meget af at bruge uderummet til leg og fordybelse. Dette både i nærmiljøet, i egen havde, i vores kaninhave og under besøg hos andre private pasningsordninger.​


Dagsrytmen ser i grove træk således ud:

7:30-8:45: Modtagelse af børn og fri leg.

9: Formiddagsmad og samling indeholdende fx sangkuffert.

9:30-10:30: Aktivitet (Haven/tur/krea)

10:45: Frokost efterfulgt af fælles putterituale.

11:30: Middagslur

14:15: Børnene vågner løbende, får eftermiddagsmad og fri leg.

15:20: Tak for i dag.



De 6 læreplanstemaer





Barnets alsidige personlige udvikling



Via den anerkendende tilgang samt en indretning, hvor ting er tilgængelige for børnene vil mit fokus være på at støtte det enkelte barn i at blive selvhjulpen. Dette med udgangspunkt i det enkelte barns aktuelle udviklingszone. Jeg vil have for øje hvad barnet kan nu og hvad det kan med støtte. Jeg brænder for at udtænke måder hvorpå miljøet kan tilpasses barnet, så det får en YES-følelse og aha-oplevelser.



Den sociale kompetence



Vigtige aspekter af sociale kompetencer er empati, evnen til tilknytning samt sociale færdigheder.


Det er kort sagt at lære sociale spilleregler, at knytte venskaber og selvregulering.


Dette vil jeg arbejde med via den anerkendene relation hvor jeg opmuntre til fælles leg og løse konflikter ved at vie handleforslag og støtte dem i at sætte grænser på en hensigtsmæssig måde.



Sprog



Børns sprog og sproglige forståelse stimuleres i de daglige gøremål ved at jeg sætter ord på børnenes såvel som egne initiativer og kropssprog. Det kan også være at gentage eller omsætte det de giver udtryk for med ord. Jeg vil ydermere stimulere børnenes sproglige udvikling via højtlæsning, sang og sanglege, lydbånd



Krop og bevægelse



Vi skal bruge kroppen både inde og ude. Dette gennem spontan leg og leg motiveret af mig. Vi skal løbe så hurtigt vi kan, hoppe og og ned, liste, kravle, trille. Vi skal danse til musik og vi skal køre på scootere.




Naturen og naturfænomener



Vi skal ud over undersøge naturen i nærområdet og på ture. Vi skal være nysgerrige, røre, kigge og lytte og tale om, hvad vi ser.

Vejret kommer ikke til at sætte en stopper for legene. Med den rette påklædning skal vi ud og gratte med mudder, lege med vand og vandpytter, hoppe i sneen og okse op af bakker og trille ned af dem.

Børnene vil i dagligdagen også stifte bekendtskab med vores to katte Mads Miav og Bob Milo samt vores store kanin Mini, som går frit i en del af haven.


Dertil vil vi gå ture i Romdrup og cykle ture i nærområdet, hvor vi bl.a. møder heste, traktorer mm på vores vej.



Kulturelle udtryksformer og værdier



Kultur er udtryk for menneskers forståelse af og tilgang til verden.


Børnene vil opleve kultur i måden jeg gør og taler om ting i hverdagen. Samtidig skal vi ud i verden og møde andre. Vi skal i legestue, besøge andre private pasningsordninger og byens legepladser.

Vi skal læse forskellige bøger og synge sange understøttet af fagter.

Vi skal lege kulturen ind med rollelege og børnene ser hinanden lege.


Vi skal fejre højtider som jul med forældre arrangement og fejre fødselsdage m.m.



" Læring gennem inddragelse og egne erfaringer"



Your SubitDerig´´´´´´´´´´le Here



" Øvelse gør mester"



Der skal være tid til børne kan øve sig og få oplevelsen af at rykke sig og til sidst mestre en færdighed. Det vokser de af og det giver en følelse af lykke.